Info

Tid
Oppmøtested
Sted
Betaling
Overnatting
Aktiviteter
Hvilke ting trenger du å ta med deg?
Mat
Regler
Transport
Forsikringer
Lokale forhold
Kort om arrangørene og bakgrunnen deres.

 

Tid CampVestfold Vestre Bolærne 26 og 27

Du har mulighet til å melde deg på de to første ukene i sommerferien, uke 26 og 27.

 • Uke 26: mandag 24. juni – fredag 28.juni
 • Uke 27: mandag 1. juli – fredag 5. juli

Oppmøtested CampVestfold

Oppmøtested: 

NB!! Husk at vi også i sommer benytter oss av Flybåten 

Avgang/anløp på Husvik brygge.

Husvik brygge ligger på fastlandet der broen til Jalsø begynner.

Se kart nedenfor:

Rutekart Tønsberg >< Færder Nasjonalpark

Klokkeslett: Registrering av deltakerne vil være fra kl. 09.30 – 10.00 

Pga mye trafikk i båthavna så må foresattes opphold gjøres så kort som mulig. Følgende skjer:

 • 1. Parkere på anvist plass
 • 2. Registrer barnet
 • 3. Bær MERKET bagasje med navnet ditt på til anvist plass i båten.
 • 4. Foreldrene sier “Ha det bra” og reiser.

 

Uke 26: Hjemreise: Vi reiser tilbake fra Vestre-Bolærne fredag 28. juni, og vil være på Husvik brygge ca kl. 12.30.

Uke 27: Hjemreise: Vi reiser tilbake fra Vestre-Bolærne fredag 5. juli, og vil være på Husvik brygge ca kl. 12.30.

View Larger Map

 

Sted

CampVestfold Vestre Bolærne: Leiren vil være på Kalveenga,Vestre-Bolærne. Denne øya er en perle i Nøtterøys vakre skjærgård.

 

Betaling

Betalingen dekker:

 • opphold for 5 dager; fra mandag morgen til fredag ettermiddag
 • transport ut og inn til øya
 • kost og losji
 • t-skjorte

Gå til påmelding/betaling

Overnatting

Vi overnatter stort sett i lavvu. Vi setter sammen ca 4 – 6 deltakere pr. lavvu.

Husk å ta med deg et liggeunderlag og sovepose. Se ellers utstyrsliste for det du trenger å ha med deg i sekken/baggen.

Aktiviteter CampVestfold Vestre Bolærne

Noen av aktivitetene som vi vil gjennomføre på vår 5 dagers CampVestfold er:

Kanopadling Klatring Fisking og grilling
Nattmanøver Selsafari Bading
Zipline Bruskassestabling Designe egen T-skjorte
Snorkelløype Oppdagelsesferd Fiske med teiner etter krabber
Bading Øyhopping Besøke Russerleiren fra 2. verdenskrig
Grevestuen  Batikk Frisbeegolf
Tretoppklatring Klippehopping  

Noen av aktivitetene kan variere ut fra vær og vind.

 

Hvilke ting trenger du å ta med deg?

Til mandagen må du ha med deg:

 • Liten ryggsekk/tursekk med noe å sitte på, regntøy, matpakke og noe å drikke.
 • Du må også ta med utstyret for turen til Vestre Bolærne – storsekken/baggen.

 

Utstyr som du MÅ ta med deg:(låne av noen du kjenner)   Mindre viktig utstyr:
REDNINGSVEST/FLYTEVEST Ryggsekk (dagstur)   Badetøy Fiskeutstyr
Sovepose Regntøy   Kamera Joggesko
Liggeunderlag Ekstra skift   Kompass Kniv
Solide sko / støvler Toalettsaker      
Tallerken, kopp og bestikk Matboks med matpakke til mandag Lommepenger: maks kr. 250,-
Drikkeflaske Solkrem      
Badesko Myggolje      

 

Husk på å merke navnet ditt på:

-Den lille dagstursekken din.
-Storsekken/baggen din
-Matboksen din
-Drikkeflaska di
-Klærna dine

Jo flere av tingene dine som er merket med navnet ditt, desto lettere blir det for deg og oss å få det tilbake til riktig eier dersom det kommer på avveie.

 

Tips: Pakker du sekken/baggen din selv sammen med en voksen blir det lettere for deg å vite hvor du har alle tingene dine.

 

 

     
         
         
         
         
         

Mat

Du får frokost, lunsj og middag. Vi spiser når vi er sultne. Kanskje lager vi sjømat av fangsten som vi har fisket:-)

 

Ordensregler

RUSMIDLER OG TOBAKK

Dersom en deltaker benytter seg av rusmidler/tobakk/snus sendes deltakeren hjem umiddelbart uten økonomisk refusjon.

SIKKERHET

Vi ønsker at deltakeren følger våre sikkerhetsregler. Disse sikkerhetsreglene går vi nøye gjennom i forhold til de forskjellige aktivitetene som vi gjennomfører på campen.  CampVestfold setter alltid sikkerheten øverst, samtidig som vi ikke ønsker å krisemaksimere, noe som vil hindre at barn og unge ikke får utfolde seg. Men under spesielt aktivieteter som kano- og kajakk, bading og klatring vil sikkerheten alltid være vår høyeste prioritet. Vi er svært nøye på at deltakeren følger våre sikkerhetsregler!

HÆRVERK

Dersom deltakeren kommer til å ødelegge noe, må det sies ifra om, og deltakeren må være forberedt på å erstatte det. All hærverk erstattes av deltakeren, og deltakeren står i fare for å bli sendt hjem.

Dersom en deltaker bryter ordensreglene eller på noen annen måte ødelegger for opplevelsen for campen, kan denne deltakeren risikere å bli sendt hjem for egen regning og uten økonomisk refusjon.

Transport

Båttransport ut og inn til øya sørger vi for. Det viktig at du har på deg din egen rednigsvest som er tilpasset deg og din kroppsvekt. Pakk også regntøy lett tilgjengelig i den lille dagstursekken din. Se pakkeliste her.

Forsikringer

 • CampVestfold er ikke ansvarlige for skader, ulykker o.l.
 • Alle våre ledere har livredningskurs.
 • Lederne som har ansvar for klatring har «Brattkortkurs».
 • Alle våre deltakere er forsikret gjennom Gjensidige.
 • I tillegg krever vi at du som foreldre/foresatt sørger for reiseforsikring/ulykkesforsikring/avbestillingsforsikring for ditt barn.

Gjennom 17 år med Villmarksleiren og uteskole har vi ikke hatt noen alvorlige skader. Vi har laget vår egen HMS-plan og beredskapsplan dersom det mot formodning skulle være behov for det slik at vi kan løse situasjonen på best mulig måte. CampVestfold har et stort fokus på sikkerhet og jobber heller for å forebygge at ulykker ikke skal skje. Vis du føler deg usikker eller har spørsmål i forbindelse med dette overnevnte, ser vi gjerne at du kontakter oss.

 

Lokale forhold

Vi bor på en øy. Vi tar hensyn til vær og vind slik at dagsprogrammet som blir valgt alltid vil bære preg av trygghet. Sikkerhet i forhold til vær og vind er også daglige vurderinger i forhold til vår profesjonelle yrkessammenheng.
Øya har mange biotoper som vi må ta hensyn til. Vi etterstreber sporløs ferdsel – noe som er viktig å lære de nye oppkomne generasjoner. Aktivitetene vil foregå på ulike områder og forskjellige nærliggende øyer. Dette er viktig bl.a. i forhold til slitasje av området og variasjon i dagsprogrammet til deltakerne.

 

Kort om arrangørene og bakgrunnen deres

”Villmarksleiren” så sin soloppgang våren 1995. Siden den gang har det blitt godt over 100 leire/samlinger, og langt over 1500 barn og unge har hittil fått naturopplevelser for livet, enten gjennom de ulike “Villmarksleir-prosjektene» eller CampVestfold, CampVestfold Expedition og CampVestfold 59 ° Nord .

Ole Kristian Holt Hansø (leirskolelærer Knattholmen Kystleirskole) og Kristian Abelsen (lektor Norges Idrettshøgskole) var initiativtakerne til «Villmarksleir-prosjektene» (“Villmarksleiren”, “Villmarksklubben”, “Villmarksleiren inkluderer” og “Villmarksskolen”).

Ole Kristian startet opp CampVestfold sommeren 2013, CampVestfold Expedition i 2015, samt CampVestfold 59 ° Nord i 2018.

Gisle Johnson (sosiallærer og inspektør Granly skole, Horten) startet også som leder i «Villmarksleiren» og har sammen med Ole Kristian vært hovedleder og primus motor i alle CampVestfold prosjektene:-)

Vi er stolte av å kunne si at i alle årene vi har drevet leirvirksomhet, har vi hatt samarbeid med Horten kommune. Horten kommune, ved bl.a kulturkontoret, har sett betydningen av sommerferietilbudet vårt. De siste sju årene har Nøtterøy kommune/Færder kommune også bidratt til at vi har kunnet gjennomføre sommerleirene.

Vi er også takknemlig for at Vestfold Fylkeskommune ble med på laget i mange år. Dette gjorde at vi kunne etablere CampVestfold Expedition. CampVestfold Expedition er blitt en kanoleir som er enestående og unikt i sitt slag, og vi finner ikke tilsvarende prosjekt i Vestfold, i hvertfall ikke i Nøtterøys vakre skjærgård:-) «CampVestfold Expedition Inkluderer», har med midler fra Vestfold Fylkeskommune, sørget for at vi kan gjennomføre ulike villmarkslivprosjekter gjennom i alle årstider 2015 og 2016. Det syntes vi lederne er skikkelig stas!

Fra starten i 1995 og fram til 2011 valgte vi Skrim som hovedbase. Mykle og Ravalsjø med kalksteinsgrottene var vårt “andre hjem” i noen sommeruker disse årene. Lokaliteter som bl.a. Store Stølevann, Ivarsbu, Løvøya, Varnestangen, Borrevannet, Sembskogen, Åsen, Ilverket og Sandeøya har også hatt gleden av mange barns positive aktiviteter sammen med oss. Kristian Abelsen var her vår viktige grunnstein i mange av aktivitetene, men det kan plutselig vise seg at sjølvaste.

Sommeren 2012 valgte vi å legge leiren til kysten, nærmere bestemt Vestre-Bolærne i Nøtterøy kommune. Det ble en sjøleir hvor det maritime miljø laget rammene rundt de to leirukene.

Sommeren 2013 ønsket Ole Kristian å utvidet tilbudet til å gjelde de 4 første ukene i sommerferien med 40 barn i hver uke (man-fre), og ga det navnet “CampVestfold”. Dette ble en suksess!

Gisle ble med på laget som hovedleder og støttespiller, og sammen har vi fått til et sommerleirprosjekt som vi er svært stolte av!

CampVestfold er et tilbud til barn og unge i Vestfold. Vi startet opp i første rekke å inviterer med oss barn som bor i fire kystkommunene Horten, Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg kommune. Vi kommer til å se på muligheten til å utvide tilbudet til å gjelde andre Vestfold-kommuner. Forøvrig kan vi nevne at vi også har hatt med barn fra andre fylker i Norge.

 

De ulike prosjektene våre – helt tilbake til 1995 –  har hatt noe forskjellige form. Men felles for de alle – også CampVestfold – er at de har hatt sin grunnmur bygget rundt det å:

 • gi barn og ungdom naturopplevelser, fellesskapsopplevelser og mestringsopplevelser
 • gi barn og ungdom en annerledes ferieopplevelse
 • skape trygge relasjoner som gir gi grobunn for at nye, gode vennskapsbånd blir etablert
 • tilrettelegge for at barn og unge skal få opplevelser og erfaringer som vil være med å motivere til en ekte og varig interesse for det enkle liv i naturen.

 

Vi vet at:

 • barn trenger å være i mer fysisk aktivitet.
 • barn trenger å erfare alternative arenaer for utfoldelse, lek og samvær.
 • barn trenger gode forbilder og voksne som oppmuntrer og korrigerer til en sunn og verdiorientert livsstil.

Ut fra disse essensielle grunnverdiene som står over, har CampVestfold, CampVestfold Expedition og CampVestfold 59° Nord sammenfallende visjon:

 

”Gi et helsefremmende og trivselsskapende friluftslivstilbud til barn og ungdom som dekker hele sesongen gjennom de fire årstidene: vår, sommer, høst og vinter”.

 

CampVestfold har i så måte ivaretatt, ført videre og utviklet disse grunnverdiene som Villmarksleiren har stått inne for.

 

Lederne våre

CampVestfold har i sin virksomhet klart å drive fram og holde på solide, trygge og ansvarsbevisste ledere som har vært med oss helt fra starten av. Dette tar vi som et sunt og positivt tegn på et godt miljø. Det er også ekstra gøy og givende når vi får spontane tilbakemeldinger fra barn i ulike aktiviteter, og ikke minst fra foreldre/foresatte som gir oss skussmål som varmer. Vi lederne føler oss privilegerte som ha denne jobben som skaper uforglemmelige gode minner hos barn og unge. Vi er sammen om å bygge opp noe fornuftig og verdifullt – vi lærer den nye generasjonen vår til å bruke naturen og bli glad i den. Våre gode ledere er grunnlaget for hele CampVestfold!

Dersom du har hørt om oss eller ser denne hjemmesiden, og tenker at dette kan være en spennende jobb for deg, så er det bare å ta kontakt med Ole Kristian.

 

Vi i CampVestfold er alltid fremoverlente til å ta i mot nye prosjekter og samarbeidspartnere! Vi vet at framtiden kommer til å bringe nye spennende prosjekter og nye samarbeidspartnere for CampVestfold:-)