Om oss

 

Kort om arrangørene og bakgrunnen deres

”Villmarksleiren” så sin soloppgang våren 1995. Siden den gang har det blitt godt over 100 leire/samlinger, og langt over 1500 barn og unge har hittil fått naturopplevelser for livet, enten gjennom de ulike “Villmarksleir-prosjektene» eller CampVestfold, CampVestfold Expedition og CampVestfold 59 ° Nord .

Kristian Abelsen (lektor Norges Idrettshøgskole) og Ole Kristian Holt Hansø (leirskolelærer Knattholmen Kystleirskole) var initiativtakerne til «Villmarksleir-prosjektene» (“Villmarksleiren”, “Villmarksklubben”, “Villmarksleiren inkluderer” og “Villmarksskolen”).

Ole Kristian startet opp CampVestfold sommeren 2013, CampVestfold Expedition i 2015, samt CampVestfold 59 ° Nord i 2018.

Gisle Johnson (sosiallærer og inspektør Granly skole, Horten) startet også som leder i «Villmarksleiren» og har sammen med Ole Kristian vært hovedleder i alle CampVestfold prosjektene.

Vi er stolte av å kunne si at i alle årene vi har drevet leirvirksomhet, har vi hatt samarbeid med Horten kommune. Horten kommune, ved bl.a kulturkontoret, har sett betydningen av sommerferietilbudet vårt. De siste sju årene har Nøtterøy kommune/Færder kommune også bidratt til at vi har kunnet gjennomføre sommerleirene.

Vi er også takknemlig for at Vestfold Fylkeskommune ble med på laget i mange år. Dette gjorde at vi kunne etablere CampVestfold Expedition. CampVestfold Expedition er blitt en kanoleir som er enestående og unikt i sitt slag, og vi finner ikke tilsvarende prosjekt i Vestfold, i hvertfall ikke i Nøtterøys vakre skjærgård:-) «CampVestfold Expedition Inkluderer», har med midler fra Vestfold Fylkeskommune, sørget for at vi kan gjennomføre ulike villmarkslivprosjekter gjennom i alle årstider 2015 og 2016. Det syntes vi lederne er skikkelig stas!

Fra starten i 1995 og fram til 2011 valgte vi Skrim som hovedbase. Mykle og Ravalsjø med kalksteinsgrottene var vårt “andre hjem” i noen sommeruker disse årene. Lokaliteter som bl.a. Store Stølevann, Ivarsbu, Løvøya, Varnestangen, Borrevannet, Sembskogen, Åsen, Ilverket og Sandeøya har også hatt gleden av mange barns positive aktiviteter sammen med oss. Kristian Abelsen var her vår viktige grunnstein i mange av aktivitetene, men det kan plutselig vise seg at sjølvaste.

Sommeren 2012 valgte vi å legge leiren til kysten, nærmere bestemt Vestre-Bolærne i Nøtterøy kommune. Det ble en sjøleir hvor det maritime miljø laget rammene rundt de to leirukene.

Sommeren 2013 ønsket Ole Kristian å utvidet tilbudet til å gjelde de 4 første ukene i sommerferien med 40 barn i hver uke (man-fre), og ga det navnet “CampVestfold”. Dette ble en suksess!

Gisle ble med på laget som hovedleder og støttespiller, og sammen har vi fått til et sommerleirprosjekt som vi er svært stolte av!

CampVestfold er et tilbud til barn og unge i Vestfold. Vi startet opp i første rekke å inviterer med oss barn som bor i fire kystkommunene Horten, Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg kommune. Vi kommer til å se på muligheten til å utvide tilbudet til å gjelde andre Vestfold-kommuner. Forøvrig kan vi nevne at vi også har hatt med barn fra andre fylker i Norge.

 

De ulike prosjektene våre – helt tilbake til 1995 –  har hatt noe forskjellige form. Men felles for de alle – også CampVestfold – er at de har hatt sin grunnmur bygget rundt det å:

  • gi barn og ungdom naturopplevelser, fellesskapsopplevelser og mestringsopplevelser
  • gi barn og ungdom en annerledes ferieopplevelse
  • skape trygge relasjoner som gir gi grobunn for at nye, gode vennskapsbånd blir etablert
  • tilrettelegge for at barn og unge skal få opplevelser og erfaringer som vil være med å motivere til en ekte og varig interesse for det enkle liv i naturen.

 

Vi vet at:

  • barn trenger å være i mer fysisk aktivitet.
  • barn trenger å erfare alternative arenaer for utfoldelse, lek og samvær.
  • barn trenger gode forbilder og voksne som oppmuntrer og korrigerer til en sunn og verdiorientert livsstil.

Ut fra disse essensielle grunnverdiene som står over, har CampVestfold, CampVestfold Expedition og CampVestfold 59° Nord sammenfallende visjon:

 

”Gi et helsefremmende og trivselsskapende friluftslivstilbud til barn og ungdom som dekker hele sesongen gjennom de fire årstidene: vår, sommer, høst og vinter”.

 

CampVestfold har i så måte ivaretatt, ført videre og utviklet disse grunnverdiene som Villmarksleiren har stått inne for.

 

Lederne våre

CampVestfold har i sin virksomhet klart å drive fram og holde på solide, trygge og ansvarsbevisste ledere som har vært med oss helt fra starten av. Dette tar vi som et sunt og positivt tegn på et godt miljø. Det er også ekstra gøy og givende når vi får spontane tilbakemeldinger fra barn i ulike aktiviteter, og ikke minst fra foreldre/foresatte som gir oss skussmål som varmer. Vi lederne føler oss privilegerte som ha denne jobben som skaper uforglemmelige gode minner hos barn og unge. Vi er sammen om å bygge opp noe fornuftig og verdifullt – vi lærer den nye generasjonen vår til å bruke naturen og bli glad i den. Våre gode ledere er grunnlaget for hele CampVestfold!

Dersom du har hørt om oss eller ser denne hjemmesiden, og tenker at dette kan være en spennende jobb for deg, så er det bare å ta kontakt med Ole Kristian.

I 2016 åpnet vi opp for leir på Østre Bolærne – Kommandantboligen – med samarbeid med Oslofjordens friluftsråd.

Vi vet at 2017 bringer nye spennende prosjekter og nye samarbeidspartnere – så følg oss på facebook for mer info https://nb-no.facebook.com/Campvestfold/

 

 

Ole Kristian Holt Hansø

48 år gammel, men fremdeles like leken og barnslig som en liten gutt:-) Født og oppvokst i Horten. Gift med Cecilie og bor på Tjøme.

Ferdig utdannet som adjunkt med opprykk ved Høgskolen i Vestfold våren 1997.

Jobbet som lærer på Granly barneskole i Horten i 12 år, og deretter Føynland barneskole, Nøtterøy i tre år.

Jobber pr. dags dato som leirskolelærer på Knattholmen kystleirskole, og har tidligere jobbet på Bolærne kystleirskole.

Jeg liker veldig godt å være ute i naturen – friluftsliv står mitt hjerte nær. Vandrer i fjellet både sommer og vinter, men mest gla´ i sommer´n. Fisker på fjellet og i sjøen. Føler meg veldig privilegert som kan ha jobben min som hobby eller omvendt:-)

Startet opp Villmarksleiren i 1995 sammen med Kristian Abelsen.  I 17 år samarbeidet vi tett med Horten kommune og kulturkontoret ifm. Villmarksleiren. Villmarksleiren var et ferietilbud i sommerferien for barn mellom 10-14 år hvor vi reiste til Skrim og lå i telt i 4 døgn.  Parallelt med Villmarksleiren startet Kristian og jeg opp Villmarksklubben – et fritidstilbud for barn en gang i uka i to år. , 2007 og 2008, det siste året sammen med Gisle Johnson. I januar 2009 begynte vi med et nytt pilotprosjekt – Villmarksskolen – som var et samarbeidsprosjekt mellom Vestfold fylkeskommune, Granly og Lillås barneskole i Horten, Horten Barnevern og Horten og Omegn Turistforening.

Har også erfaring som speiderleder i 3. Horten speidergruppe i 10 år (1990-2000), og karateinstruktør i Horten Karateklubb for voksenparti i 10 år (1996-2006) samt treneransvarlig i Horten Karateklubb 7 år (1999-2006).

Jeg gleder meg til sommerferien, til å møte mange nye barn og til å gi dem opplevelser for resten av livet! Min intensjon er at CampVestfold og CampVestfold Expedition skal videreføre og utvikle det fantastiske tilbudet Villmarksleiren har stått for. Jeg er stolt over å ha verdens beste jobb i sommerferien!

Har gjennomført og bestått Norges klatreforbunds to kurs: «Brattkort» og «Fra Inne til Ute».

Gisle Johnson

42 år gammel. Startet de første 6 årene av livet i Tønsberg, mens resten av oppveksten foregikk i Horten. Det er også Horten som er mitt hjem i dag.

Jeg ble ferdig utdannet som adjunkt i 2005 på Eik lærerhøyskole og har jobbet i skolen siden. I dag er jeg  sosiallærer, spesialpedagog og undervisningsinspektør på Granly Skole i Horten. Hver dag er spennende, men torsdagene er likevel ukas høydepunkt. Da har jeg en gruppe elever med på tur ut i skauen og tenner bål. 🙂 Barn og ungdom i naturen får vist helt andre sider av seg selv. De blir mer aktive, lekne, kreative og får en annen glede og mestringsopplevelse enn i klasserommet.

I Horten kjenner mange meg pga. Horten Innebandyklubb som jeg startet opp i 1996, men på sommeren er det friluftslivsaktiviteter som kajakk og teltturer som står på prioriteringslista. Blir ikke kalt «Gisle teltplugg» uten grunn 🙂

Somrene med Villmarksleiren er derfor noe jeg gleder meg til hvert år. Sove i telt, grille, padle og være ute hele tiden – knallmoro! Årets Camp Vestfold blir det den 6. sommeren på leir og jeg er med alle 4 ukene.

Har også vært leder for Ferieklubben i Horten i 7 år, leder for Horten IBK i 15 år, arrangert ferier for Psykisk Utviklingshemmede i 4 år og vært trener for aldersbestemte lag i innebandy i 16 år.

Har gjennomført og bestått Norges klatreforbunds to kurs: «Brattkort» og «Fra Inne til Ute».

 

Sondre Bergem

 

Aud Gihlemoen

En voksen dame på 57 år, med et stort engasjement for barn og friluftsliv. Jeg er født og oppvokst i Tønsberg hvor jeg trives kjempegodt. Jeg bor i Brekke sammen med Vidar. De siste 15 årene har jeg jobbet med barn og ungdom og stortrives med det! Fritiden min brukes stort sett utendørs. Bruker masse tid i seilbåt, ellers er det sykling, kajakk, tur i skog og mark. En fisketur er like spennende hver gang, blir det nystekt fisk eller krabbe til middag?

Har de siste 3 årene fått være med på CampVestfold, og gleder meg veldig til 3 nye uker:-)

Er barn og ungdomsarbeider, og har de siste 4 årene jobbet på Bolærne Kystleirskole.

Rebekka Aarum

27 år gammel hortensjente som jobber på Granly barneskole som assistent. For tiden er jeg bosatt i Åsgårdstrand sammen med 3 andre vikinger hvor vi alle nyter å løpe rundt i vikingklær og denge løs på hverandre med sverd, økser og spyd. Jeg er ei tøff jente, men liker også håndarbeid og lek og morro. Har ved mange anledninger  de siste 4-5 åra  jobbet som Klovn bl.a. på Hortensdagen, så selv om jeg ikke er noen god sjonglør er både ansiktsmaling og ballongdyr i partytriks-lista. Fram til 2009  var jeg  Speider og speiderleder i Hortenspeiding og friluftsliv har alltid vært en viktig del av livet mitt.

Den siste tia gjenkjenner folk flest meg fra gjenganger-reklamen på kino, men hjemme fra denne kjendistilværelsen  er jeg en kreativ blid jente.

 

 

 

Lars Christian Aleksandersen

 

Lars Christian – også kalt KLATREHØVDING

35 år gammel og bor i Fredrikstad. Lars Christian jobber til daglig som håndverker, han bygger klatreparker for «Høyt og Lavt», men holder også klatrekurs og gjør forskjellige småjobber innen friluftsliv. Lars Christian har reist masse rundt i Norge i forbindelse med både jobb, studier og fritidsaktiviteter. Han har også en bachelor i idrett og friluftsliv og har tidligere jobbet på Bolærne kystleirskole.

På fritiden elsker Lars Christian å reise for å oppleve spennende natur, gjøre gøyale aktiviteter og møte nye mennesker. Lars Christian er en stødig, morsom og fin kar. Han har vært med oss siden sommeren 2016.

Lars Christian har også blant annet: Metodekurs bre, metodekurs skred og er klatreinstruktør 1 høyfjell.

Jeg er 30 år gammel og bor i dag i Fredrikstad. Til daglig jobber jeg som håndverker, bygger klatreparker, holder klatrekurs og diverse småjobber innen friluftsliv. Jeg har i mange år reist mye rundt i Norges landt i forbindelse med jobb, studier og fritidsaktiviteter. Jeg har tidligere også jobbet ved Bolærne kystleirskole og ser veldig frem til å komme tilbake til dette fantastiske området i sommer.

På fritiden min elsker jeg å reise for å oppleve spennende natur, gjøre gøyale aktiviteter og møte nye mennesker. Jeg er veldig glad i å klatre i fjellet og på mindre klipper. Men kystfriluftslivet og mulighetene dette gir står meg også nær. Det å kunne å kunne være ute på havet i båt, fiske sin egen fisk og overnatting på en holme er noe av det beste jeg vet. Det blir kjempegøy å kunne være med på dette til sommern. Jeg håper å bidra slik at Camp Vestfold vil gi fine opplevelse og gode minner for resten av livet.

 

Rikke Kjærås

Jeg er en aktiv jente som er født og oppvokst på Hvasser. Jeg flytter til Oslo til høsten for å studere kriminologi. Ferdig på Re videregående hvor jeg har gått idrettsfag med toppidrett håndball som valgfag. Med skolen har jeg vært på flere forskjellige turer, alt fra snøhuletur på vidda til seiltur i skjærgården. Jeg trives godt med å være ute på tur, og er glad i natur og friluftsliv. Gjennom skolen og håndballen har jeg ledet både ungdommer og barn, og trives godt i deres selskap. Jeg liker å tilbringe sommerferien ute på øyene i Oslofjorden, med båt, bading, soling og moro. Derfor gleder jeg meg veldig til å tilbringe noen uker ute på Bolærne med lærevillige og morsomme barn.

Lene Ingedal

34 år gammel Nøtterøyjente som elsker friluftliv og moro ute i det fri. Spesielt glad i klatring , men også i båtliv, ski, bålkos og alt det naturen har å gi!! Har studert idrett og friluftliv på høgskolen i Bø og jobber nå på Bolærne kystleirskole. Jobber også som vikar på ulike barneskoler. Jeg bor på Nøtterøy sammen med mannen min Kristian, hunden vår Myra og to supre barn, Mathias(5) og Ingrid(3).

Alexander Holt Skottvåg

40 år gammel, født og oppvokst i Horten. Bor i Holmestrand, jobber ved Horten kommunale voksenopplæring. Da jeg bodde i Horten hadde jeg sommerjobb på Ferieklubben i Horten, hvor jeg arbeidet med barn som ønsket et ferietilbud, tilsvarende dette prosjektet. Er utdannet som adjunkt med tillegg og har studert ved Eik lærerhøgskole. Da jeg studerte der jobbet jeg for et firma som het «Ut». De arrangerte opplevelser ute i naturen, for bedrifter i Oslo og omegn.

Jeg har også vært med i speideren i yngre dager og er vant med turlivets gleder.

 

Agnete Thorsen

 
Jeg heter Agnete og er 31 år. Jeg er oppvokst i Årøysund på Nøtterøy. Jeg har alltid hatt Oslofjorden nært på kroppen. Om sommeren er jeg mye «utpå» med venner og familie. Koser meg med soling, bading, dørje makrell, og sove i telt på varme sommerdager. Om høsten bruker jeg skjærgården til sjøfugljakt og sopplukking.Jeg bor nå på Torød, etter å ha flyttet litt rundt omkring i Norge (Røros, Alta, Lillehammer) for å studere. Jeg er utdannet førskolelærer og spesialpedagog. Jeg har jobbet som pedagogisk leder i barnehage, og jobber nå som spesialpedagog i skolen. Har tidligere vært på mange speiderleirer, men har aldri vært på leir med CampVestfold. Så jeg gleder meg veldig til å oppleve fine sommerdager på leir, der jeg håper vi får mange gode minner for livet.