Om oss

Kort om arrangørene og bakgrunnen deres

”Villmarksleiren” så sin soloppgang våren 1995. Siden den gang har det blitt godt over 100 leire/samlinger, og langt over 1500 barn og unge har hittil fått naturopplevelser for livet, enten gjennom de ulike “Villmarksleir-prosjektene» eller CampVestfold, CampVestfold Expedition og CampVestfold 59 ° Nord .

Kristian Abelsen (lektor Norges Idrettshøgskole) og Ole Kristian Holt Hansø (leirskolelærer Knattholmen Kystleirskole) var initiativtakerne til «Villmarksleir-prosjektene» (“Villmarksleiren”, “Villmarksklubben”, “Villmarksleiren inkluderer” og “Villmarksskolen”).

Ole Kristian startet opp CampVestfold sommeren 2013, CampVestfold Expedition i 2015, samt CampVestfold 59 ° Nord i 2018.

Gisle Johnson (sosiallærer og inspektør Granly skole, Horten) startet også som leder i «Villmarksleiren» og har sammen med Ole Kristian vært hovedleder i alle CampVestfold prosjektene.

Vi er stolte av å kunne si at i alle årene vi har drevet leirvirksomhet, har vi hatt samarbeid med Horten kommune. Horten kommune, ved bl.a kulturkontoret, har sett betydningen av sommerferietilbudet vårt. De siste sju årene har Nøtterøy kommune/Færder kommune også bidratt til at vi har kunnet gjennomføre sommerleirene.

Vi er også takknemlig for at Vestfold Fylkeskommune ble med på laget i mange år. Dette gjorde at vi kunne etablere CampVestfold Expedition. CampVestfold Expedition er blitt en kanoleir som er enestående og unikt i sitt slag, og vi finner ikke tilsvarende prosjekt i Vestfold, i hvertfall ikke i Nøtterøys vakre skjærgård:-) «CampVestfold Expedition Inkluderer», har med midler fra Vestfold Fylkeskommune, sørget for at vi kan gjennomføre ulike villmarkslivprosjekter gjennom i alle årstider 2015 og 2016. Det syntes vi lederne er skikkelig stas!

Fra starten i 1995 og fram til 2011 valgte vi Skrim som hovedbase. Mykle og Ravalsjø med kalksteinsgrottene var vårt “andre hjem” i noen sommeruker disse årene. Lokaliteter som bl.a. Store Stølevann, Ivarsbu, Løvøya, Varnestangen, Borrevannet, Sembskogen, Åsen, Ilverket og Sandeøya har også hatt gleden av mange barns positive aktiviteter sammen med oss. Kristian Abelsen var her vår viktige grunnstein i mange av aktivitetene, men det kan plutselig vise seg at sjølvaste.

Sommeren 2012 valgte vi å legge leiren til kysten, nærmere bestemt Vestre-Bolærne i Nøtterøy kommune. Det ble en sjøleir hvor det maritime miljø laget rammene rundt de to leirukene.

Sommeren 2013 ønsket Ole Kristian å utvidet tilbudet til å gjelde de 4 første ukene i sommerferien med 40 barn i hver uke (man-fre), og ga det navnet “CampVestfold”. Dette ble en suksess!

Gisle ble med på laget som hovedleder og støttespiller, og sammen har vi fått til et sommerleirprosjekt som vi er svært stolte av!

CampVestfold er et tilbud til barn og unge i Vestfold. Vi startet opp i første rekke å inviterer med oss barn som bor i fire kystkommunene Horten, Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg kommune. Vi kommer til å se på muligheten til å utvide tilbudet til å gjelde andre Vestfold-kommuner. Forøvrig kan vi nevne at vi også har hatt med barn fra andre fylker i Norge.

 

De ulike prosjektene våre – helt tilbake til 1995 –  har hatt noe forskjellige form. Men felles for de alle – også CampVestfold – er at de har hatt sin grunnmur bygget rundt det å:

  • gi barn og ungdom naturopplevelser, fellesskapsopplevelser og mestringsopplevelser
  • gi barn og ungdom en annerledes ferieopplevelse
  • skape trygge relasjoner som gir gi grobunn for at nye, gode vennskapsbånd blir etablert
  • tilrettelegge for at barn og unge skal få opplevelser og erfaringer som vil være med å motivere til en ekte og varig interesse for det enkle liv i naturen.

 

Vi vet at:

  • barn trenger å være i mer fysisk aktivitet.
  • barn trenger å erfare alternative arenaer for utfoldelse, lek og samvær.
  • barn trenger gode forbilder og voksne som oppmuntrer og korrigerer til en sunn og verdiorientert livsstil.

Ut fra disse essensielle grunnverdiene som står over, har CampVestfold, CampVestfold Expedition og CampVestfold 59° Nord sammenfallende visjon:

 

”Gi et helsefremmende og trivselsskapende friluftslivstilbud til barn og ungdom som dekker hele sesongen gjennom de fire årstidene: vår, sommer, høst og vinter”.

 

CampVestfold har i så måte ivaretatt, ført videre og utviklet disse grunnverdiene som Villmarksleiren har stått inne for.

 

Lederne våre

CampVestfold har i sin virksomhet klart å drive fram og holde på solide, trygge og ansvarsbevisste ledere som har vært med oss helt fra starten av. Dette tar vi som et sunt og positivt tegn på et godt miljø. Det er også ekstra gøy og givende når vi får spontane tilbakemeldinger fra barn i ulike aktiviteter, og ikke minst fra foreldre/foresatte som gir oss skussmål som varmer. Vi lederne føler oss privilegerte som ha denne jobben som skaper uforglemmelige gode minner hos barn og unge. Vi er sammen om å bygge opp noe fornuftig og verdifullt – vi lærer den nye generasjonen vår til å bruke naturen og bli glad i den. Våre gode ledere er grunnlaget for hele CampVestfold!

Dersom du har hørt om oss eller ser denne hjemmesiden, og tenker at dette kan være en spennende jobb for deg, så er det bare å ta kontakt med Ole Kristian.

I 2016 åpnet vi opp for leir på Østre Bolærne – Kommandantboligen – med samarbeid med Oslofjordens friluftsråd.

Vi vet at 2017 bringer nye spennende prosjekter og nye samarbeidspartnere – så følg oss på facebook for mer info https://nb-no.facebook.com/Campvestfold/

 

 

Ole Kristian Holt Hansø

51 år gammel, men fremdeles like leken og barnslig som en liten gutt:-) Født og oppvokst i Horten. Gift med Cecilie og bor på Tjøme.

Ferdig utdannet som adjunkt med opprykk ved Høgskolen i Vestfold våren 1997.

Jobbet som lærer på Granly barneskole i Horten i 12 år, og deretter Føynland barneskole, Nøtterøy i tre år.

Jobber pr. dags dato som leirskolelærer på Knattholmen kystleirskole, og har tidligere jobbet på Bolærne kystleirskole.

Jeg liker veldig godt å være ute i naturen – friluftsliv står mitt hjerte nær. Vandrer i fjellet både sommer og vinter, men mest gla´ i sommer´n. Fisker på fjellet og i sjøen. Føler meg veldig privilegert som kan ha jobben min som hobby eller omvendt:-)

Startet opp Villmarksleiren i 1995 sammen med Kristian Abelsen.  I 17 år samarbeidet vi tett med Horten kommune og kulturkontoret ifm. Villmarksleiren. Villmarksleiren var et ferietilbud i sommerferien for barn mellom 10-14 år hvor vi reiste til Skrim og lå i telt i 4 døgn.  Parallelt med Villmarksleiren startet Kristian og jeg opp Villmarksklubben – et fritidstilbud for barn en gang i uka i to år. , 2007 og 2008, det siste året sammen med Gisle Johnson. I januar 2009 begynte vi med et nytt pilotprosjekt – Villmarksskolen – som var et samarbeidsprosjekt mellom Vestfold fylkeskommune, Granly og Lillås barneskole i Horten, Horten Barnevern og Horten og Omegn Turistforening.

Har også erfaring som speiderleder i 3. Horten speidergruppe i 10 år (1990-2000), og karateinstruktør i Horten Karateklubb for voksenparti i 10 år (1996-2006) samt treneransvarlig i Horten Karateklubb 7 år (1999-2006).

Våren 2023 utdanner jeg meg til MediYoga instruktør. De som ønsker en myk og rolig start på dagen, vil få muligheten til å oppleve gode yogaøvelser på stranden kanskje ved soloppgang og bølgeskvulp som bakgrunn.

Jeg gleder meg til sommerferien, til å møte mange nye barn og til å gi dem opplevelser for resten av livet! Min intensjon er at CampVestfold og CampVestfold Expedition skal videreføre og utvikle det fantastiske tilbudet Villmarksleiren har stått for. Jeg er stolt over å ha verdens beste jobb i sommerferien!

Har gjennomført og bestått Norges klatreforbunds to kurs: «Brattkort» og «Fra Inne til Ute».

Gisle Johnson

45 år gammel. Startet de første 6 årene av livet i Tønsberg, mens resten av oppveksten foregikk i Horten. Det er også Horten som er mitt hjem i dag.

Jeg ble ferdig utdannet som adjunkt i 2005 på Eik lærerhøyskole og har jobbet i skolen siden. I dag er jeg  sosiallærer, spesialpedagog og undervisningsinspektør på Granly Skole i Horten. Hver dag er spennende, men torsdagene er likevel ukas høydepunkt. Da har jeg en gruppe elever med på tur ut i skauen og tenner bål. 🙂 Barn og ungdom i naturen får vist helt andre sider av seg selv. De blir mer aktive, lekne, kreative og får en annen glede og mestringsopplevelse enn i klasserommet.

I Horten kjenner mange meg pga. Horten Innebandyklubb som jeg startet opp i 1996, men på sommeren er det friluftslivsaktiviteter som kajakk og teltturer som står på prioriteringslista. Blir ikke kalt «Gisle teltplugg» uten grunn 🙂

Somrene med Villmarksleiren er derfor noe jeg gleder meg til hvert år. Sove i telt, grille, padle og være ute hele tiden – knallmoro! Årets Camp Vestfold blir det den 6. sommeren på leir og jeg er med alle 4 ukene.

Har også vært leder for Ferieklubben i Horten i 7 år, leder for Horten IBK i 15 år, arrangert ferier for Psykisk Utviklingshemmede i 4 år og vært trener for aldersbestemte lag i innebandy i 16 år.

Har gjennomført og bestått Norges klatreforbunds to kurs: «Brattkort» og «Fra Inne til Ute».

 

Rebekka Aarum

30 år gammel hortensjente som jobber på Granly barneskole som assistent. For tiden er jeg bosatt i Åsgårdstrand sammen med 3 andre vikinger hvor vi alle nyter å løpe rundt i vikingklær og denge løs på hverandre med sverd, økser og spyd. Jeg er ei tøff jente, men liker også håndarbeid og lek og morro. Har ved mange anledninger  de siste 4-5 åra  jobbet som Klovn bl.a. på Hortensdagen, så selv om jeg ikke er noen god sjonglør er både ansiktsmaling og ballongdyr i partytriks-lista. Fram til 2009  var jeg  Speider og speiderleder i Hortenspeiding og friluftsliv har alltid vært en viktig del av livet mitt.

Den siste tia gjenkjenner folk flest meg fra gjenganger-reklamen på kino, men hjemme fra denne kjendistilværelsen  er jeg en kreativ blid jente.

 

Rikke Rhinen Sæther

Jeg er 34 år og er fra Nittedal utenfor Oslo. Jeg har spilt håndball på Bækkelaget og drevet aktivt med styrketrening i flere år. Jeg har jobbet i Osloskolen og i Akershus. Jeg var ferdig utdannet adjunkt ved Oslo Met 2015, i 2016 flyttet jeg til Åsgårdstrand og begynte som lærer på Granly skole i Horten. Utenom jobb går tiden med til hunden min, Ariel og å kjøre motorsykkel om sommeren. Jeg har vært med på CampVestfold to somre på rad og elsker livet på øya!

 

Ariel – Campens maskot

Mitt navn er Ariel og jeg er en Old English sheepdog. Jeg er 7 måneder gammel. Jeg veier ca 35kg og er ca 51cm høy. Jeg er hvit foran og grå/mørk bak. Jeg er veldig leken, selskapselig, kjærlig og livlig. Jeg er delvis allergivennlig. Jeg er vant til å være med barn, fordi jeg har vært med mammaen min på jobb og hun jobber som lærer på en barneskole.  

Ariel

Baste H. Olafsen

Mitt navn er Baste, jeg er 22 år gammel og er født og oppvokst i Horten, der jeg har drevet aktivt med blant annet fotball, terrengsykling og innebandy.

I senere år har jeg begynt med hundeløping og har nylig blitt tatt ut til landslaget i hundekjøring barmark, da jeg er regjerende norges- og europamester.

Til daglig studerer til å bli sivilingeniør ved NTNU i Trondheim, og jobber både som privatlærer i matte og undervisningsassistent på NTNU ved siden av studiene.

Friluftsinteresse er noe jeg utviklet i ung alder, og jeg har vært med som deltager på Camp Vestfold flere år. Nå brukes ferier og fritid flittig på diverse turer i fjell og natur, sommer og vinter. Jeg har spesielt interesse for fiske, både på fjellet og i havet.

Jeg har gjennomført og bestått brattkortkurset i regi av Norges klatreforbund.

 

Gunnar Elias Hansø

17 år gammel, født og oppvokst i Kristiansund hvor jeg bor. Jeg har vært med på CampVestfold som deltaker 6 år (rekord i antall ganger noen har vært med:-)

Jeg synes campen er helt overlegen. I år skal jeg være med som hjelpeleder.