CampVestfold

Kort om arrangørene og bakgrunnen deres.
Tid
Sted
Oppmøtested
Betaling
Overnatting
Aktiviteter
Hvilke ting trenger du å ta med deg?
Mat
Regler
Transport
Forsikringer
Lokale forhold

Kort om arrangørene og bakgrunnen deres

Litt om bakgrunnen:

”Villmarksleiren” så sin soloppgang våren 1995. Siden den gang har det blitt godt over 100 leire/samlinger, og langt over 1000 Hortensbarn har hittil fått naturopplevelser for livet, enten gjennom “Villmarksleiren”, “Villmarksklubben”, “Villmarksleiren innkluderer” og/eller “Villmarksskolen”.

Kristian Abelsen (lektor Norges Idrettshøgskole) og Ole Kristian Holt Hansø (leirskolelærer Bolerne Kystleirskole) har vært initiativtaker til disse prosjektene og leirene, og har i alle disse 17 årene samarbeidet med Horten kommune. Gisle Johnson (sosiallærer og inspektør Granly skole, Horten) har i løpet av de siste fem årene vært fast leder i «Villmarksleiren», og han har også vært leder i «Villmarksklubben».

Fra starten i 1995 og fram til 2011 valgte vi Skrim som hovedbase. Mykle og Ravalsjø med kalksteinsgrottene var vårt “andre hjem” i noen sommeruker disse årene. Lokaliteter som bl.a. Store Stølevann, Ivarsbu, Løvøya, Varnestangen, Borrevannet, Sembskogen, Åsen, Ilverket og Sandeøya har også hatt gleden av mange barns positive aktiviteter sammen med oss.

I fjor sommer valgte vi å legge leiren til kysten, nærmere bestemt Vestre-Bolærne i Nøtterøy kommune. Det ble en sjøleir hvor det maritime miljø laget rammene rundt de to leirukene. Dette ble en suksess.

Derfor vil vi til sommeren 2013 utvide tilbudet til å gjelde de 4 første ukene i sommerferien med 40 barn i hver uke (man-fre), og gir det navnet “CampVestfold”. Som navnet sier vil det være et tilbud til barn i Vestfold. Vi starter opp i første rekke å inviterer med oss barn som bor i fire kystkommuner. Vi har forventninger om å få til et samarbeid med Horten, Tjøme, Nøtterøy og Tønsberg kommune. Vi kommer til å se på muligheten til å utvide tilbudet til å gjelde andre Vestfold-kommuner.

De ulike prosjektene våre har hatt noe forskjellige form, men felles for de alle – også CampVestfold – er at de har hatt sin grunnmur bygget rundt det å:

 • gi barn og ungdom i alderen 10 til 14 år en annerledes ferieopplevelse
 • gi barn og ungdom naturopplevelser, fellesskapsopplevelser og mestringsopplevelser
 • skape trygge relasjoner som gir gi grobunn for at nye, gode vennskapsbånd blir etablert
 • tilrettelegge for at barn og unge skal få opplevelser og erfaringer som vil være med å motivere til en ekte og varig interesse for det enkle liv i naturen.

 

 

Vi vet at:

 • barn trenger å være i mer fysisk aktivitet.
 • barn trenger å erfare alternative arenaer for utfoldelse, lek og samvær.
 • barn trenger gode forbilder og voksne som oppmuntrer og korrigerer til en sunn og verdiorientert livsstil.

CampVestfold vil ivareta, føre videre og utvikle disse kvalitetsverdiene som Villmarksleiren har stått inne for.

 

Tid

Du kan melde deg på en av de fire første uken i somerferien – uke 26, 27 eller 28. Leiren vil være fra mandag til fredag i den aktuelle uka.

Vi sees:-)

 

Sted

Leiren vil være på Kalveenga,Vestre-Bolærne. Denne øya er en perle i Nøtterøys vakre skjærgård.

Oppmøtested

Oppmøte: Mandag. Registrering av deltakerne vil være fra kl. 09.30 – 10.00.

Sted: Knarberg båthavn, Nøtterøy. Se eget kart under.

Hjemreise: Fredag. Vi reiser tilbake fra Vestre-Bolærne fredag ca. kl. 12.00, og vil være tilbake i Knarberg båthavn ca kl. 13.00.

 

Pga mye trafikk i båthavna så må foresattes opphold gjøres så kort som mulig. Følgende skjer:

1. Parkere på anvist plass
2. Registrer barnet
3. Bær MERKET bagasje med navnet ditt på til anvist plass i båten.
4. Foreldrene sier “Ha det bra” og reiser.

View Larger Map

Betaling

Betalingen dekker:

 • opphold for 5 dager; fra mandag morgen til fredag ettermiddag
 • transport ut og inn til øya
 • kost og losji
 • t-skjorte

Gå til påmelding/betaling

Overnatting

Vi overnatter i telt. Det er stort sett firemannstelt, mens tre- og femmannstelt kan også forekomme. Husk å ta med deg et liggeunderlag og sovepose. Se ellers utstyrsliste for det du trenger å ha med deg i sekken/baggen.

Aktiviteter

Noen av aktivitetene som vi vil gjennomføre på vår 5 dagers CampVestfold er:

Kano- og kajakkpadling Klatring Fisking og grilling
Seiling Selsafari Nattmanøver
Frisbeegolf Batikk Designe egen T-skjorte
Akvarellmaling Oppdagelsesferd Natursti med krabbefangst
Bading ”Sjørøvertokt” Besøke Russerleiren fra 2. verdenskrig
Grevestuen

Hvilke ting trenger du å ta med deg?

Til mandagen må du ha med deg:

 • Liten ryggsekk/tursekk med noe å sitte på, regntøy, matpakke og noe å drikke.
 • Du må også ta med utstyret for turen til Vestre Bolærne – storsekken/baggen.

 

Utstyr som du MÅ ta med deg:(låne av noen du kjenner) Mindre viktig utstyr:
REDNINGSVEST/FLYTEVEST Ryggsekk (dagstur) Badetøy Fiskeutstyr
Sovepose Regntøy Kamera Joggesko
Liggeunderlag Ekstra skift Kompass Kniv
Solide sko / støvler Toalettsaker
Tallerken, kopp og bestikk Matboks med matpakke til mandag Lommepenger: maks kr. 250,-
Drikkeflaske

 

Husk på å merke navnet ditt på:

-Den lille dagstursekken din.
-Storsekken/baggen din
-Matboksen din
-Drikkeflaska di
-Klærna dine

Jo flere av tingene dine som er merket med navnet ditt, desto lettere blir det for deg og oss å få det tilbake til riktig eier dersom det kommer på avveie.

 

Tips: Pakker du sekken/baggen din selv sammen med en voksen blir det lettere for deg å vite hvor du har alle tingene dine.

 

 

Mat

Du får frokost, lunsj og middag. Vi spiser når vi er sultne. Kanskje lager vi sjømat av fangsten som vi har fisket:-)

Regler

RUSMIDLER OG TOBAKK

Dersom en deltaker benytter seg av rusmidler/tobakk/snus sendes deltakeren hjem umiddelbart uten økonomisk refusjon.

SIKKERHET

Vi ønsker at deltakeren følger våre sikkerhetsregler. Disse sikkerhetsreglene går vi nøye gjennom i forhold til de forskjellige aktivitetene som vi gjennomfører på campen.  CampVestfold setter alltid sikkerheten øverst, samtidig som vi ikke ønsker å krisemaksimere, noe som vil hindre at barn og unge ikke får utfolde seg. Men under spesielt aktivieteter som kano- og kajakk, bading og klatring vil sikkerheten alltid være vår høyeste prioritet. Vi er svært nøye på at deltakeren følger våre sikkerhetsregler!

HÆRVERK

Dersom deltakeren kommer til å ødelegge noe, må det sies ifra om, og deltakeren må være forberedt på å erstatte det. All hærverk erstattes av deltakeren, og deltakeren står i fare for å bli sendt hjem.

Dersom en deltaker bryter ordensreglene eller på noen annen måte ødelegger for campen, vil denne deltakeren bli sendt hjem for egen regning.

Transport

Båttransport ut og inn til øya sørger vi får. Det viktig at du har på deg din egen rednigsvest som er tilpasset deg og din kroppsvekt. Pakk også regntøy lett tilgjengelig i den lille dagstursekken din. Se pakkeliste her.

Forsikringer

 • CampVestfold er ikke ansvarlige for skader, ulykker o.l.
 • Alle våre ledere har livredningskurs.
 • Lederne som har ansvar for klatring har «Brattkortkurs».
 • Alle våre deltakere er forsikret gjennom Gjensidige.
 • I tillegg krever vi at du som foreldre/foresatt sørger for reiseforsikring/ulykkesforsikring/avbestillingsforsikring for ditt barn.

Gjennom 17 år med Villmarksleiren og uteskole har vi ikke hatt noen alvorlige skader. Vi har laget vår egen HMS-plan og beredskapsplan dersom det mot formodning skulle være behov for det slik at vi kan løse situasjonen på best mulig måte. CampVestfold har et stort fokus på sikkerhet og jobber heller for å forebygge at ulykker ikke skal skje. Vis du føler deg usikker eller har spørsmål i forbindelse med dette overnevnte, ser vi gjerne at du kontakter oss.

Lokale forhold

Vi bor på en øy. Vi tar hensyn til vær og vind slik at dagsprogrammet som blir valgt alltid vil bære preg av trygghet. Sikkerhet i forhold til vær og vind er også daglige vurderinger i forhold til vår profesjonelle yrkessammenheng.
Øya har mange biotoper som vi må ta hensyn til. Vi etterstreber sporløs ferdsel – noe som er viktig å lære de nye oppkomne generasjoner. Aktivitetene vil foregå på ulike områder og forskjellige nærliggende øyer. Dette er viktig bl.a. i forhold til slitasje av området og variasjon i dagsprogrammet til deltakerne.